Natuurpunt Land van Reyen heeft recent enkele poelen aangelegd of verbeterd in de Molenbeekvallei in Vremde/Boechout, voornamelijk om amfibieën en libellen aan te trekken. Het zou ook interessant zijn om eens een microscopisch onderzoek te doen naar de sieralgen die hierin aanwezig zijn. Met dit werkje is Roland Luts daarom gestart en zorgt hij graag voor regelmatige opvolging van deze toch wel mooie en bijzondere groep van algen.

sieralg CosmariumGezien de aard en ligging van de poelen zullen er mogelijk geen 'speciale' en zeldzame soorten gevonden worden, alhoewel niets kan uitgesloten worden. Omdat de sieralgenflora per seizoen kan verschillen, is het wenselijk enkele malen per jaar het onderzoek te herhalen, wat ook de bedoeling is.

Met bijzondere dank aan Koen De Smet die me de poelen aanwees en Bert Andries voor de toestemming het gebied altijd te mogen betreden voor verder onderzoek.

In bijgevoegd document kan je de bevindingen van Roland Luts lezen: Sieralgen Molenbeekvallei 2014.

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.