50 mensen hadden zich op voorhand ingeschreven. Op de avond zelf blijken er plots een 80-tal geïnteresseerden op te dagen.

Snel nog wat stoelen bijschuiven en iedereen kon nog net gaan zitten in het zaaltje van het Don Bosco Instituut. De leeftijd van de aanwezigen was zoals meestal op de doos van gezelschapsspelletjes staat aangegeven, “van 7 tot 77 jaar”. Bram Van Ballaer, specialist op het gebied van vleermuizen, gaf het beste van zichzelf om ons met behulp van een diareeks op een zeer geanimeerde manier kennis over de diertjes bij te brengen. Het publiek, waaruit regelmatig emoties opstegen als “Bah, oohh... schattig, lief enz…”, leefde duidelijk mee met het verhaal.

Na deze voorstelling vertrokken we naar buiten waar Bram zich nog ontpopte tot een soort gemuteerde vleermuis door ondersteboven te gaan hangen om de opvliegtechniek van de vleren duidelijk te maken. De groep vertrok dan met batdetector naar het Maria Magdalena kapelletje, het park Bisenwijcke, en het centrum van Vremde. Aan het kapelletje en in het park was er telkens 1 te horen (de meest voorkomende, namelijk de dwergvleermuis), en soms kon je hen zien overflitsen. Bijna in het centrum aangekomen, werd er nog een poging ondernomen, en daar konden we als apotheose verschillende diertjes tegelijk horen. Meteen het bewijs dat ze ook dicht bij de mensen te vinden zijn en misschien wel bij ons in huis wonen…

Iedereen had ondertussen wel iets zien voorbij fladderen, maar Bram had nog enkele echte (dode) diertjes bij, zodat we ze toch van dichtbij konden bekijken. De avond werd met een daverend applaus voor Bram afgesloten.

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.