Natuurvereniging Natuurpunt telt tientallen reekalfjes in onze zuidrand en vraagt eigenaars van honden om deze aan de leiband te houden tijdens de wandeling

Medewerkers van Natuurpunt, afdeling Land van Reyen, dat werkingsgebieden heeft in Boechout, Lint en Mortsel, meldden de laatste weken de geboorte van verschillende reekalfjes.

"Mensen vinden het gek dat dieren hier in het wild geboren worden, maar we schatten dat het er nu toch zo'n 20 tot 30 jonge reetjes zijn", zegt men bij het Land Van Reyen. Ook elders in de zuidrand hetzelfde nieuws.

Als deze dieren geboren worden blijven ze normaal gezien de eerste 2 a 3 weken gewoon in het gras liggen en dan is het belangrijk dat de mensen en andere dieren ze met rust laten.

  • Daarom vraagt Natuurpunt in de hele zuidrand aan de eigenaars van honden die een wandeling maken met hun favoriete viervoeter in bossen of uitgestrekte grasvelden om hun honden aan de leiband te houden zodat ze een pasgeboren reekalfje niet kunnen opschrikken.
  • Ook wordt gevraagd om niet zelf als mens het pasgeboren dier te willen aanraken. De reegeit, of de moeder, komt alleen 's morgens en 's avonds eten geven. "Wanneer mensen de 'bambi' willen aanraken, blijft de moeder weg en krijgt het reetje geen eten meer.

Daarom de oproep van de mensen van Natuurpunt in onze Antwerpse Zuidrand.

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.