131200-R11bis A102-R11bis-Alternatieven-kopieDaarvoor moet je helemaal geen specialist zijn. Of je verregaand inwerken in het dossier. Zelfs één vraag of argument, één opmerking of bedenking, een locatie- of inrichtingsalternatief is nuttig en kan verschil maken bij het opstellen van het plan-MER. Zeker als die inbreng toevallig een uniek element bevat.

De inspraakperiode Plan-MER GRUP A102/R11bis loopt tot en met 14 februari 2014.

Stuur simpelweg je bijdrage per brief of per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Van 15 januari tot 14 februari 2014 ligt de ‘kennisgevingsnota’ van het plan-MER ter inzage op het stadhuis van Mortsel en in de gemeentehuizen van Boechout /Vremde, Lint, Hove, Edegem en Kontich. Je kan de kennisgevingsnota ook downloaden van www.poortoost.be/project/aanleg-a102-en-r11bis en www.mervlaanderen.be.

Tot 14 februari, hebben alle geïnteresseerde burgers de kans het Milieu Effecten Rapport vrij in te kijken en opmerkingen door te geven. Je hoeft er zelfs niet te wonen, om je inbreng te doen.

Indien je vreest voor negatieve gevolgen, kan je verdere onderzoeken voorstellen i.v.m. het milieu, de natuur en de leefbaarheid in je buurt en omgeving.
Zo geef je zelf aan wat er volgens jou extra moet bestudeerd worden:
- Wijzen op mogelijke alternatieven of uitvoeringsvarianten die niet in het dossier vermeld staan, maar waarvan je zelf denkt dat ze mee(r) moeten bestudeerd worden.
- Werd een bepaald milieueffect op fauna en flora over het hoofd gezien, of verdient het natuuraspect extra aandacht en extra onderzoek? De zeldzame toverchampignon werd onlangs op de berm gevonden (nov. 2013) en in het natuurgebied Klein-Zwitserland werd een nieuwe kolonie vleermuizen ontdekt (jan 2014).
- Wellicht heb je ook vragen over de te verdwijnen vrije speelruimte en spontane natuurbeleving op de berm voor je kinderen en kleinkinderen?

Uit het Milieu Effecten Rapport moeten de juiste conclusies kunnen getrokken worden zodat de nodige natuur, een gezonde leefomgeving, en de leefbaarheid in de dichtbevolkte Antwerpse Zuidrand bewaard blijven. Natuurpunt Land van Reyen en R11mis strijden samen opdat de juiste elementen onderzocht worden!


Hoe opmerkingen indienen?

Al je vragen, voorstellen en opmerkingen kan je kwijt bij de MER-dienst:
- per brief Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, Dienst Milieueffectrapportagebeheer
met vermelding van de naam van het plan: ‘Plan-MER GRUP A102/R11bis’
Koning Albert II-laan 20, bus 8 - 1000 BRUSSEL
- per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- of je kan je opmerkingen tegen 10 februari bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen van je gemeente. Vergeet zeker niet te vermelden dat je reactie gaat over ‘Plan-MER GRUP A102/R11bis’!
- of je kan het inspraakformulier vlot vinden op www.lne.be/themas/milieueffectrapportage/inspraak/hoe-inspreken invullen en doorsturen naar de dienst MER: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer info over de formele procedure kan je terecht op de site van de Vlaamse overheid: www.poortoost.be
Let op! Schrijf tijdig, ten laatste op vrijdag 14 februari 2014 kan je opmerkingen doorgeven!


Natuurpunt Land van Reyen en R11mis klaar voor de inspraakprocedure

- Voorbeelden van inspraakbrieven en argumenten vind je op de websites www.r11mis.be
Vragen over milieu en leefbaarheid stuur je naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- Natuurpunt maakt werk van een sterk onderbouwde inspraaknota over natuur en landschap www.landvanreyen.eu
Voor vragen en reacties over natuur en landschap: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

131200-R11bis A102-R11bis-Alternatieven-kopie

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen enkele activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je als we op het veld werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.