Voorstellen van Natuurpunt Land van Reyen en kern Mortsel, in verband met de opwaardering en het beheer, periode 2013 - 2018. Met onder meer tot doel het in stand houden en verrijken van de natuurwaarde:

  1. Beheer uitvoeren zoals voorgesteld in de beheertekst door de stad opgemaakt in 2004: ‘PROJECT GROENE WANDEL- EN FIETSBERM MORTSEL - Toelichting bij natuurbeheer’.
  2. Progressief en gefaseerd vervangen van robinia’s door streekeigen bomen en struiken.
  3. Dood hout ter plaatse laten. Uitputting van Japanse duizendknoop door meermaals maaien.
  4. Een wandelweg kan, maar enkel in een zachte waterdoorlatende verharding. Met een beperkte breedte, waarbij zo weinig mogelijk bomen dienen gerooid en er zo weinig mogelijk grondverzet en bodemverstoring gebeurd. Honden aan de leiband.
  5. Geen verlichting, dus niet toegankelijk na zonsondergang en voor zonsopgang.
  6. Fietspad langsheen Vredebaan en Krijgsbaan (waar mogelijk). Fietspad kan beter naast dan op de berm. We stellen voor om, naar analogie met Wilrijk, het fietspad opnieuw aan te leggen verder van de autoweg en ertussen een groene strook te creëren met streekeigen aanplant zoals eik.  Dit ten nadelen van enkele robinia’s en Japanse duizendknoop. Alleszins willen we GEEN fietspad op Klein-Zwitserland.
  7. Regulariseren van perceelgrenzen van tuinen achter Ridder Van Ranstlei, die zich gedeelte-lijk op publieke grond bevinden.
  8. Het gebouw van Proximus (voorheen Belgacom) is zonevreemd, dient dus geregulariseerd te worden, of beter nog afgebroken.
  9. Eventueel voetgangersbruggen over de kruisende wegen:  Een “hangbrug” bouwen aan de  Stockmanslei. Andere bruggen systematisch bekijken en er het nodige (gefaseerd) budget voor voorzien in de begroting.

Vragen, suggesties, reacties e.d.:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen enkele activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je als we op het veld werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.