Honderden manifestanten stapten zondag op in de protestactie van R11Mis, van Wilrijk naar Mortsel. De boodschap aan het adres van de Vlaamse Regering was glashelder: “Geen ondergrondse autosnelweg in Mortsel.En behoud van de berm. Wij willen een leefbare buurt.”

 

“We verzetten ons tegen zo’n autostrade en een tunnel die de Vlaamse Regering wil aanleggen tussen de rotonde van Wommelgem en de E19 in Wilrijk (R11Bis, red.), langsheen de Krijgsbaan”, aldus Jan Corens namens R11Mis die de optocht en bijhorende manifestatie aan Hoeve Dieseghem organiseerde samen met de Mortselse Jeugdverenigingen, Red De Berm Bis en Natuurpunt. “Studies, van de regering zelf, wezen al aan dat deze voorgestelde oplossing voor de verkeersknoop in de Zuid-Oost-rand van Antwerpen niet gaat werken. Dus waarom dit plan dan toch uitvoeren?”

De actie van zondag werd massaal ondersteund door honderden sympathisanten. En die scandeerden allen in koor: “Tunnel neen, Groenberm ja”. De kans is namelijk groot dat de oude spoorwegberm die langs de Krijgsbaan loopt én het natuurgebied Klein Zwitserland grotendeels verdwijnen door de aanleg van de gehekelde R11Bis. “Dat is een aanslag op de gezondheid en de leefbaarheid van heel deze omgeving. En daar moet de Vlaamse Regering rekening mee houden. Wij willen blijven ademen dicht bij huis, in het kleine stukje groen dat er in dit dicht bevolkt Mortsel nog overblijft“, klonk het zondag nog.

Seppe SLAETS
Foto: Joris Herregods.
Bron: Gazet Van Antwerpen

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen enkele activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je als we op het veld werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.