Alle Mortselse jeugdverenigingen, Natuurpunt Land van Reyen en de wijk- en buurtcomités van het Forum R11mis komen op zondag 15 april samen voor een protestwandeling tegen de snelwegtunnel R11bis.

In het kader van het masterplan 2012 voor Mortsel wil de Vlaamse overheid een tunnel aanleggen onder de R11 om de leefbaarheid in de Antwerpse zuidoostrand te verbeteren. ‘Het tegenovergestelde is waar', klinkt het bij de manifestanten. ‘De geplande tunnel en de verkeerswisselaar aan Cantincrode trekken alleen meer verkeer naar het al verzadigde centrum van Mortsel.' ‘We willen onze laatste stukjes natuur en onze speelzones in Wilrijk, Edegem, Mortsel, Borsbeek, Boechout en Wommelgem niet kwijt', aldus Natuurpunt. ‘Het natuurgebied Klein-Zwitserland en het typische bermlandschap in Mortsel, met een hoge biodiversiteit, moeten behouden blijven in hun huidige vorm. We vrezen meer luchtvervuiling, fijn stof en geluidshinder.' Burgemeester Ingrid Pira (Groen) deelt de mening van de manifestanten.

‘In de gemeenteraadszitting in december hebben we een motie goedgekeurd tegen de plannen van de Vlaamse regering', laat Pira duidelijk verstaan.
msa

Het Nieuwsblad 06-04-2012

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=MV3OF4NE

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen enkele activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je als we op het veld werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.