Onderstaande reacties op onze e-petitie vonden wij zo waardevol dat we graag iedereen de gelegenheid willen bieden om kennis van te nemen van enkele tientallen commentaren.

Bedankt alvast aan alle ondertekenaars voor jullie steun & positieve boodschappen! Alleen samen staan we sterk!
Uiteraard met respect voor ieders privacy hebben we alle persoonlijke gegevens eruit gelaten.

De tekst is de originele tekst, er werden taal noch spellingsfouten verbeterd; de ongezouten, zuivere taal van de commentaren/boodschappen/reacties die samen met de e-petitie bij ons binnenkwamen.
Onze e-petitie loopt nog steeds en kan je online ondertekenen op R11 bis > Teken de petitie


De reacties

“laten we samen, samen, samen - ook met jullie verkozenen van ons samen - strijden voor het behoud van schone, mooie, waardevolle stukken en regio\'s en regiootjes en stukskes groen en andere natuurlijke kleurende omgevingsfactoren...!!!!!
alvast bedankt”

“Bedankt voor de aanmaak van deze online petitie!”

“behoud van de berm, en het natuurgebied. Geen tunnel en geen verlenging van de startbaan. \'t is hier al druk genoeg.”

“red de berm”

“Aub behoud de berm langs de Krijgsbaan en Vredebaan te Mortsel, behoud het natuurgebied Klein Zwitserland, behoud de open ruimte, landschap en natuur in de Koude Beekvallei.”

“Geen R11bis!”

“Voor het behoud van al het groen in mortsel en omgeving. Waarom is \"groen\" onze partij, als ze al het groen hier weghalen? antwoord daar maar eens op!”

“de berm is onmisbaar voor de woonbuurten die eraan grenzen! Klein Zwitserland is een groene plek die dagelijks gebruikt wordt door wandelaars, natuurliefhebbers en jeugdbewegingen...
Dit MAG niet zomaar verdwijnen!!!”

“Klein Zwitserland is het zo goed als enige groene domein waar wij met onze klein mannen van de scouts nog goed kunnen ravotten.
Dit mag niet verloren gaan aan een tunnel die hoogstwaarschijnlijk toch geen oplossing biedt voor de verkeersproblemen in Mortsel en omstreken!”

“Tegen het verdwijnen van Klein Zwitserland!”

“Geen brug boven de haven maar wel een autostrade door een dichtbevolkt gebied.  Lijkt me niet echt logisch.”

“De Berm en Klein Zwitserland mogen nooit verloren gaan!”

“Red de berm!”

“De weinig resterende natuur die we nog over hebben in Vlaanderen verdwijnt zienderogen; we zijn zowat de enige regio in Europa waar de groene zones nog steeds krimpen.
Met de aanleg van R11bis wordt een kortetermijnoplossing gegeven voor een langetermijnprobleem, waarbij de ademruimte van Mortsel en omstreken serieus moet inboeten.
Men kan beter investeren in \'alternatieve\' manieren van transport, het gebruik van openbaar vervoer promoten, en vooral beginnen inzien dat het persoonstransport zoals we het kennen compleet decadent en ten dode opgeschreven is.”

“red de berm”

“integraal behoud van klein zwitserland.”

“Wij willen ons groen in mortsel behouden!!!”

“Beste,
Volgens mij zal de aanleg van nog een zoveelste verbindingsweg de oorzaak niet wegnemen van files en verkeersellende.
Die enkele stukken natuur die er nog zijn in onze Antwerpse gemeenten zijn zo waardevol dat we ze beter koesteren ipv. af te breken.
Onze kinderen gaan naar de Lieven Gevaert school en voor hen is Klein-Zwitserland nog een mooi stukje natuur om te spelen en heeft een educatieve waarde.”

“red de berm!!!”

“De aanleg van nieuwe infrastructuur mag niet ten koste gaan van de weinige natuurlijke landschappen in Vlaanderen.
Het behoud van in dit geval Klein Zwitserland moet een centraal punt blijven in de zoektocht naar een alternatieve weg voor de R11.
Dit niet alleen uit ecologische overwegingen, maar ook om het esthetische en recreatieve karakter van het gebied voor de omwonenden.
Hopelijk wordt dit dus niet het zoveelste stukje natuur dat in het verstedelijkte Vlaanderen moet wijken...”

“Red de berm”

“Ik woon zelf wel niet in Mortsel, maar elk poging om iets groen in de buurt te behouden, daar doe ik aan mee!”
“De berm MOET blijven!”

“Het is een plek waar dat er jaarlijks vele jeugdbewegingen zich amuseren en spelen voorbereiden.”
“mensen vergeten 1 ding het zijn de bomen die onze lucht zuiveren”

“Ik ga volledig akkoord met de inhoud van de petitie en onderteken ze. Er wordt altijd maar meer volgebouwd en groen wordt grijs. Mvg”

“ik steun de petitie”

“Een geboorde tunnel is de enige goede oplossing. Geen hinder geen geen vernietiging van waardevolle natuur.”
“Klein Zwitserland is een inspiratiebron en een heel interresant studieterrein voor velen, waaronder mezelf (cursus natuurgids).
Ik heb altijd graag in Mortsel gewoond, maar ben nu wel blij dat ik er weg ben want met zo en bestuur en infrastructuur werd het toch niet leefbaar op langere termijn.
Een nieuw Borgerhout lijkt te verrijzen als alle groen en open ruimtes weeral plaats moeten maken voor verkeer en ongezonde lucht.
Maar wat kan het de beleidsmensen schelen, weer wat geld in iemands zak die er een leuk natuurreisje mee kan maken, zeker?!  Het is een schande!!!!”

“deze berm komt biodiversiteit en groenruimte in de stad ten goede. hij draagt bij tot de leegfbaarheid van de stad mortsel en behoort tot de laatse open ruimte ten dienste van de gemeenschap”

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Mis geen enkele activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je als we op het veld werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.