Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Vremde | Beheerwerken Molenbeekvallei

 

Zaterdag, 22. Juni 2024 10:00 > Zaterdag, 22. Juni 2024 12:30

 

Alhoewel het broedseizoen volop aan de gang is, is het toch tijd om even de handen uit de mouwen te steken.

Er zijn de laatste weken werkjes geweest aan het raster van de koeien om dit in orde te houden, maar niet genoeg om de werkploeg erbij te vragen. Er is nog wat kroonhout van de wilgen blijven liggen na de knot in de winter. Dit laten we liggen wegens nog te nat.

Spijtig genoeg is de Japanse duizendknoop weer fel gegroeid, mede door de weersomstandigheden. Vorig jaar is een poel gegraven juist ernaast in het kader van de herinrichtingswerken. Onze grote zorg blijft om deze plant in te dijken en op termijn uit te roeien. Dus ook inspectie aan de randen.

JapanseDuizendKnoop Molenbeekvallei 2021 800px

Niet zo ver van hiervandaan is vorig jaar een put gegraven voor bodemonderzoek in functie van de herinrichting van het brongebied. Deze dient terug te worden gevuld voor ieders veiligheid en de tractor die voor het maaibeheer wordt gebruikt. De spaden hiervoor nodig voorzien wij.

In de Rietvink en website werd aangekondigd dat we hiervoor afspreken aan de Maria Magdalena kapel naast het Don Bosco Jongenstehuis. Dit is gewijzigd!

Op 22 juni om 10u. wordt verzamelen geblazen op de parking van Sneppenbos aan de Vremdesesteenweg.

Voorzie best laarzen en werkhandschoenen.

We hopen dit werk in ongeveer twee uur tijd uit te voeren.

Het lijkt ons ook voor de geïnteresseerden het ideale moment om info te geven over de stand van zaken rond het project Molenbeekbron.

Info Luc Sels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.