Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Mortsel | Cursus Vogelonderzoek voor beginners

 

Vrijdag, 21. Februari 2020 20:00 > Vrijdag, 21. Februari 2020 22:30

 

Vogels kijken en herkennen is één ding, maar met de waarnemingen aan de slag gaan zodat ze nuttig worden voor de wetenschap en kennisvorming, dat is nog een andere kwestie.
Sinds de digitalisering van het oude vogelaars-notitieboekje slaan grote databanken massaal veel waarnemingen op – ook van jou tijdens natuurwandelingen en observaties. Universiteiten en officiële onderzoeksinstellingen gaan er maar wat graag mee aan de slag.

Maar wat kunnen we er als vrijwilliger, lokale vogelwerkgroep, natuurgids zélf mee doen? Kunnen we onze vrienden en collega’s ook degelijk en correct informeren, aan de hand van de website Waarnemingen.be, hoe het nu eigenlijk gesteld is met de merels, de zwaluwen of reigers in de buurt? Kunnen we zelf raporteringen opstellen? Hoe pak je dit aan? Hoe maak je een heatmap van de buizerd?

Het antwoord hierop, alsook een korte introductie tot enkele andere digitale vogel-onderzoek platformen die bestaan (Avi-map, Meetnetten…), wordt u aangereikt door Gerald Driessens van Natuurpunt-studie.

Een niet te missen winterlijke avondcursus voor opgewarmde vogelaars, vogeltellers, vogelwerkgroepers en data-freaks.

Inschrijven en deelnameprijs: Inschrijven is nodig en de deelnameprijs bedraagt 5 eur pp.
Je bent ingeschreven als je mailt met je naam en je contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 15 februari 2020, én je de deelnameprijs overschrijft op rekening BE BE81 5230 8065 0424 van Natuurpunt-Ardea.

Coördinatie: Wim Stappers tel. 0477/51.61.54

Natuurwatcher Freddy

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.