Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Mortsel | Lentepoets sportlandschap omgeving Fortloop GEANNULEERD

 

Zondag, 15. Maart 2020 13:30 > Zondag, 15. Maart 2020

 

Fortloop SluikstortGEANNULEERD wegens preventieve maatregelen coronavirus.

Net voor de start van de lente willen we de natuur wat opfrissen zodat we er weer volop kunnen van  genieten tijdens het komende seizoen met fietsen, wandelen, vogels observeren, ... Daarom organiseert Natuurpunt Mortsel een opruimactie van zwerfvuil en sluikstort op deze de gebieden rond de Fortloop.

Hierbij nodigen wij jullie met z’n allen uit om samen de handen uit de mouwen te steken. Ook willen wij de woonwagenbewoners hierbij speciaal uitnodigen om te komen helpen. Sportmensen en mensen van de sportraad spreken we hierbij graag mee aan. Omdat ook zij medegebruikers zijn van dit gebied.

We spreken af aan de nieuwe kleedkamers(containers) van de sportclubs t.g.o. het kunstgrasveld . Inrijden aan Cantincrode tennispleinen. Je herkent ons aan onze vlag.

Meebrengen? Stevige kledij, stevig schoeisel, werkhandschoenen (zo mogelijk), goed humeur,… Stad Mortsel zorgt voor meer werkmateriaal en nadien voor het ophalen van het verzamelde zwerfvuil.

Wat is het belang van dit gebied? Sinds 2012 werkt Natuurpunt Mortsel samen met de provinciale dienst voor milieu aan het project Landschapspark Zuidrand. De bedoeling hiervan is: open, groene ruimte bewaren en waar het kan verbinden en versterken. Ook het ‘beleefbaar’ maken van de groene ruimte is hierbij belangrijk. Sinds 2014 is hier de Fortloop terug ingericht en in 2016 werd er een nieuwe trage verbindingsweg met Fort 3 in Borsbeek gerealiseerd.Om al deze redenen is het belangrijk dat we dit gebied netjes houden om het  voor iedereen zo aangenaam mogelijk  te maken.

 

Info: Griet Lambert; tel : 03 449 51 57 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.