Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Mortsel | Op zoek naar de gierzwaluwen

 

Zondag, 28. Juni 2020 19:30 > Zondag, 28. Juni 2020 22:00

 

De vogelwerkgroep Ardea nodigt de Mortselaren van harte uit op onze publieke actie ten voordele van de bedreigde gierzwaluw (Apus apus), een unieke en fascinerende vogelsoort die het erg moeilijk heeft.
Met deze actie willen wij als regionale vogelwerkgroep van Natuurpunt de aandacht van het publiek vestigen op de problematiek van deze mooie vogels – die gelukkig in Mortsel nog in beperkte mate voorkomen – maar ook oplossingen tonen om de gierzwaluw nieuwe kansen te geven.
Na een eerste succesvolle actie in de Antwerpse wijk Kiel in 2019 strijkt de “Expeditie Gierzwaluw” dit jaar neer in Mortsel.

Na een toelichting van het project S.O.S. Gierzwaluwen wandelen we op een rustig tempo van de ‘Statielei’ in de richting van de Sint-Benidictuskerk. Ondertussen speuren we het luchtruim af en monitoren we elke gevel en dakgoot, op zoek naar de Mortselse gierzwaluwen. Hopelijk prikkelt deze speur- en kijkactie vele mensen om even mee te komen observeren, op de stoep of in de voortuin.

Deze actie is makkelijk mee te volgen als wandelaar. Onze natuurfotografen (gewapend met sterke telelenzen) en natuurgidsen (ook gewapend met verrekijkers en telescopen) zorgen voor ingezoomde beelden van de (hopelijk) aangetroffen gierzwaluwen in de lucht of op gebouwen.

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Laat je komst weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een organisatie van Natuurpunt Vogelwerkgroep ARDEA,
Gidsen: Eddie Schild, Wim Stappers, Joris Van Reusel
Meer inlichtingen over deze actie: Wim Stappers, 0477 51 61 54, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lees meer over de gierzwaluwen in dit bondig artikel van Ardea 

 

gierzwaluw (foto Kathy De Lange)

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.