Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Search
Zoeken

Boechout Vremde | Cursus Natuurgis

 

Vrijdag, 24. September 2021 09:00 > Vrijdag, 24. September 2021 12:00

 

Leer bij, beleef de natuur en inspireer!
De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur?

Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden.

Wat houdt de cursus in

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.
De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen.
Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

Praktisch

  • De eerste bijeenkomst is op 24 september 2021 en de afronding is op 14 oktober 2022. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. 
  • De theorielessen en excursies vinden plaats in het toekomstig natuureducatief centrum van VZW de Maanwandelaars grenzend aan de Molenbeekvallei, op vrijdagvoormiddagen van 9u tot 12u.
  • Afspraak-adres: Broechemsesteenweg 100 te 2531 Vremde, bereikbaar met bus 51.
    Er is parkeergelegenheid voor auto en fiets.
  • Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma via mail.
  • De tarieven en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op https://www.natuurpunt.be/agenda/cursus-natuurgids-vremde-48276

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met Natuurpunt Land van Reyen en vzw De Maanwandelaars.

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.