Er wordt soms gedacht dat Natuurpunt Land van Reyen enkel met volwassen vrijwilligers de beheerwerken uitvoert. Niets is minder waar! Ook kinderen dragen graag een steentje bij. Dat is maar goed ook, want het is zeer belangrijk om in de toekomst ook nog mensen te hebben die er met hart en ziel voor gaan om onze natuur te beschermen, en te behouden.

Bij Natuurpunt Land van Reyen hebben we al enkele zeer gedreven talenten gespot, die zich vrolijk en vol enthousiasme inzetten voor onze natuur.

Zo is er Fre (9) uit Lint

Jonge Natuurpunters: Fre met wandelende tak (CH)

Hij blinkt uit in het observeren van kleine diertjes.
Tijdens werken in het Babbelkroonbos gaat hij op zoek naar sprinkhanen en weet ze ook moeiteloos te vangen. Tijdens de paddenoverzet was Fre er ook bij en zette zelfs een zeldzame vinpootsalamander over!

Fre kan boeiend vertellen en weet zeer veel. Soms zelfs meer dan zijn juf! Alles begon met een dik boek dat hij kreeg van de tante van mama Chris. Ze zou het boek naar het containerpark gebracht hebben, maar Fre vond het boeiend erin te lezen en de prenten te bekijken. "De Grote Encyclopedie van het Dierenrijk" (1963) van Dr. V.J. Stanek (vroegere directeur van de Praagse dierentuin) kent hij bijna uit zijn hoofd. Het is deze (overleden) wetenschapper dus gelukt om Fre geboeid te krijgen en hem de geheimen, wonderen en grillen van de natuur te leren kennen.

Fre is misschien wel de jongste en boeiendste verteller van ons land en wie weet wordt hij later wel de nieuwe Joeri Cortens bij Natuurpunt. Lees hier zijn eigen tekst voor Land van Reyen.
Thuis heeft hij een zeer merkwaardige collectie huisdieren, die hij in het programma "Klein Gespuis" op Ketnet aan leeftijdsgenootjes voorstelde. Bekijk hier een fragment uit het Ketnet-programma.


Dan hebben we Margot (15) uit Lint

Jonge Natuurpunter Margot aan het werk tijdens de paddenoverzet (foto MVdG)

Voor haar mondeling examen Nederlands eind mei hield zij een klaspresentatie over Natuurpunt Lint. Haar tekst kan je hier lezen.

Margot is grote fan van de amfibieën die in het Bos van Marpingen leven en naar de poelen trekken vanaf februari. Tijdens de paddenoverzet was ze er steeds bij. Ze legde vlotjes aan elke nieuwe vrijwilliger uit wat de bedoeling was Margot is een grote hulp tijdens zowat alle Lintse activiteiten, maar zwerfvuil opruimen is haar stokpaardje. Ze kruipt gewillig in een gracht, onder struiken of in een boom (ballonnen) om er de rotzooi uit te vissen.
Ze informeert heel Lint hierover via haar facebookpagina en scoort er hoge toppen mee.
Ze krijt na elke actie eigenhandig op het fietspad "Het is hier proper dankzij Natuurpunt, houden zo!!" Oh wee, als we het krijt vergeten zijn!

Lieve Margot ... enorm bedankt voor je groot enthousiasme!!

Voor insiders: de appel valt duidelijk niet ver van de Bellis-boom!


We hebben ook nog Jens (13) uit Mortsel

Jonge Natuurpunter Jens aan het werk met zijn fototoestel in de Molenbeekvallei (foto MB)

Jens trekt graag naar de Molenbeekvallei in Vremde waar hij alles wil registreren wat hij ziet. Vroeger scheef hij het op, nu gebruikt hij zijn fototoestel of verrekijker. Jens deelt zijn ervaringen graag met iedereen. Hij steekt ook graag de handen uit de mouwen: verdeelt de drankjes aan de kijkhut na wandelingen, doet ijverig mee met beheerwerken of plantacties, maakt foto's tijdens gegidste wandelingen, enz.
Lees meer over zijn passie.

Beste Jens, we hebben je er altijd graag bij!


Drie top natuurtalenten dus. We zijn er zeker van dat er nog veel andere (misschien nog ietsje verborgen?) jonge spoorzoekers of natuurverkenners te vinden zijn bij Natuurpunt Land van Reyen.
Graag leren we jullie allemaal kennen! Het hoeft echt niet altijd groots te zijn. Gewoon van de natuur houden zoals Fre, Margot en Jens is al genoeg.
Stuur je verhaaltje of foto's gerust naar de redactie van Land van Reyen.Dan komt jouw verhaal in een volgende Rietvink.

 

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.