Word lid van de grootste natuurvereniging van België!

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.
Met meer dan 6.000 vrijwilligers beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.fiets en wandelgids

Om alle Vlamingen de kans te geven rust te vinden en de schoonheid van de natuur te ervaren, organiseren de vrijwilligers van Natuurpunt duizenden activiteiten: ze leggen wandelpaden aan, organiseren geleide wandelingen voor het hele gezin, uitstappen, cursussen, excursies, filmavonden...
Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen en het webportaal waarnemingen.be houden de vrijwilligers tegelijk de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten en leveren ze zo mee de wetenschappelijke basis voor het natuurbeleid van de overheid.

Door lid te worden van Natuurpunt versterk je de steun aan de natuur in Vlaanderen.
Niet overtuigd? Laat ons Natuurpunt voorstellen in klank & beeld of overloop hieronder de talrijke voordelen waar je als lid van genieten kunt.

Als nieuw lid ontvang je een welkomstpakket met daarin:

  • onze Fiets- en Wandelgids met 66 uitgestippelde wandelingen en fietsroutes in de mooiste natuurgebieden van België
  • het meest recente ledenmagazine Natuur.blad
  • 10% korting in onze webshop
  • voordelig abonnement nemen op de gespecialiseerde magazines Natuur.oriolus, Natuur.focus en Zoogdier.

Van zodra je geabonneerd bent, ontvang je 4 keer per jaar het tijdschrift Natuur.blad en ook elke 3 maanden ons eigen ledenmagazine De Rietvink .

Wil je in jouw abonnement uitbreiden met een extra natuurmagazine, betaal dan bovenop het lidgeld van €38/jaar een extra bedrag van €15 voor Zoogdier, €14 voor Natuur.oriolus en €15 voor Natuur.focus. Neem je deze 2 laatste, betaal dan €25 i.p.v. een korting van €4.

tijdschrif natuurpuntbladRietvink cover smtijdschrift natuurfocustijdschrift oriolustijdschrift zoogdier

 

Ik wil lid worden van Natuurpunt!

 

Als lid van Natuurpunt geniet je van tal van kortingen en voordelen bij winkels, uitgevers, en in de ontspanningssektor, e.a.

   Natuurpuntwinkel

commerciele partners

 commerciele partners

 

Ik word lid van Natuurpunt

 

commerciele partners

 commerciele partners

 

Ja, ik word lid van Natuurpunt

 commerciele partners

 

Ja, ik word lid van Natuurpunt

 

Wat we doen voor de natuur

Af en toe worden er nogal eens vragen gesteld bij subsidies die Natuurpunt ontvangt voor verwerven of beheren van natuurgebieden. Is dit gemeenschapsgeld wel goed besteed voor een stuk natuurgebied dat na aankoop zou worden afgesloten voor het publiek?

Lees meer...

Inschrijven op nieuwsbrieven en mailinglijsten

OranjeTipje Vlinder miniNieuwsbrief Oranjetipje

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste gebeurtenissen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief "Oranje.Tipje". Deze wordt niet op een vast tijdstip verstuurd maar enkel bij gebeurtenissen die wij belangrijk vinden, activiteiten waarvoor wij jouw aandacht vragen, ....

Mailinglijsten Beheerwerk

Wil je op het veld werken en meewerken met het beheerteam in een natuurgebied, schrijf je dan in op onze mailinglijsten. De ingeschreven vrijwilligers worden per e-mail verwittigd wanneer er gewerkt zal worden. Zo kom je, naast tijd & plaats van afspraak, ook concreet te weten wat er juist gedaan zal worden, of het licht of zwaar werk zal zijn, ...,

Contactlijst Paddenoverzet

Tussen februari en april zetten vrijwilligers in Lint amfibiën veilig over het fietspad Xavier Van Rooy ter hoogte van het Bos van Marpingen (plaatselijk ook bekend als “Kappelekesbos”). Deze interventie is zeer afhankelijk van het weer en dan is een mailinglijst en zelfs telefoonnummers ideaal om elkaar te verwittigen. Voor de verzekering wordt er gevraagd om dit formulier in te vullen. Ben je geïnteresseerd contacteer dan Nick Schryvers of schrijf je hieronder in.

Inschrijven

In onderstaand lijst kan je aanvinken waarvoor je jou wil inschrijven, vervolledig met jouw naam en e-mail adres.

captcha  Ik ben akkoord met Privacy-clausule

Wij hopen je spoedig op een van onze activiteiten te mogen verwelkomen.

Uitschrijven

Uitschrijven op de nieuwsbrief of mailinglijsten doe je via een link in de nieuwsbrief of e-mailberricht dat je ontvangt.

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.